Våra viner för HORECA

Kontakta oss för mer info och pris

Viner från Leone De Castris, anno 1665, Apulien

Vita viner

Maiana Bianco

Verdeca 100%

Ett friskt och härligt vin till skaldjur och smakrika fiskrätter, citrus och mineraltoner.

Angio

Fiano 100%

Fiano-viner passar bra till fiskrätter, en finstämd syrlighet klarar även gräddiga såser

Donna Lisa

Malvasia 100%

Eklagrad Malvasia som ger ett mognare och fruktigt vitt vin, blommig doft, citrus och vanilj.

Rosévin

Five Roses

Negroamaro 90%, Malvasia Nero di Lecce 10%

Italiens äldsta buteljtappade rosévin med en fantastisk historia. Doft av körsbär och jordgubbar, tämligen kraftig smakupplevelse, passar som aperitif men även till skaldjur, fisk och ljust kött

Maiana Rosato

Negroamaro 85%, Malvasia Nero di Lecce 15%

Körsbärsröd färg, blommig och fruktig doft med körsbärsinslag. Frisk och fyllig i smaken. Passar till risotto och skaldjur.

Röda viner

Maiana Rosso

Negroamaro 90%, Malvasia Nero 10%

Doft av mogna frukter med plommon och vaniljton. Mjuk och med milda tanniner.

50°Vendemmia Salice Salentino Riserva DOC

Negroamaro 90%, Malvasia Nero di Lecce 10%

Fruktig doft med svarta vinbär, mörka körsbär, lite kryddig i stilen efter ekfatslagringen (12 mån). Fyllig och med tydliga tanniner, lång eftersmak. Perfekt till rött kött (vilt), grytor och mogna ostar.

Villa Santera Primitivo di Manduria DOC

Primitivo 100%

Djupt rubinröd, doft av plommon och körsbär, kryddor och vanilj. Kraftig, välbalanserad smak. Perfekt till rätter med rött kött, pasta med kraftiga såser och mogna ostar.

Colpo di Zappa

Primitivo 100%

Djupt röd i färgen, doft som är både blommig och fylld med mogen frukt, mjuka tanniner. Utmärkt till hårda ostar och grillade rätter.

Il Lemos IGT

Susumaniello 100%

Djupt röd, intensiv doft av mogen frukt med inslag av klöver och lakrits. Tydliga tanniner och syra men behaglig balans. Passar utmärkt till kötträtter och mogna ostar.

Per Lui serien (röda viner), handplockade och barriquelagrade

Per Lui Susumaniello IGT Salento

Susumaniello 100%

Leone De Castris prestigeviner. Susumaniello har odlats kommersiellt I 10 år i regionen men har en gammal historia. Ett fylligt, fruktigt vin med tanniner som kommer sent.

Per Lui Salice Salentino Rosso Riserva DOC

Negroamaro 100%

Negroamaoro när den är som bäst. Som övriga Per Lui viner handplockat och lagrat ett år på barrique som ger ett fruktigt, fylligt vin med tydliga tanniner.

Per Lui Primitivo IGT Salento

Primitivo 100%

Den tredje druvan, typisk för området. Ett kraftigt, fylligt vin med doft av mogna bär och frukter. Tydliga tanniner och lång eftersmak.

Mousserande vin

Five Roses Metodo Classico Brut Rosé DOC

Negroamaro

Svagt gulrosa färg, fina bubblor. Frisk doft med blommiga inslag. Frisk smak som passar som aperitif och till skaldjur.

Donna Lisette Spumante

Negroamaro 90%, Malvasia Nera 10%

Mousserande vin med blekt rosa färg och fina bubblor. Antydan till svart vinbär och mogen frukt, elegant och frisk. Utmärkt som den är eller till skaldjur.

Dessertvin

Pierale, Fiano Passito, 500 ml

Fiano, 100%

Guldgul färg. Doft av mogen aprikos och jasmin samt vanilj. Söt, frisk och tilltalande. Utmärkt till desserter och söta bakverk.

Grappa

Donna Lisa

Negroamaro, 500 ml

En grappa gjord på negroamarodruva som har ett tjockt och färgrikt skal. Grappan har en tydlig vindoft, mjuk och len i munhålan. Passar perfekt för den som är ovan vid grappa eller vill ha en rundare smakupplevelse.

Viner från The Vinum, Piemonte, Toscana, Abruzzo

Vita viner

Pinot Grigio Colline Pescaresi IGT

Pinot grigio 100%

Elegant och välbalanserad Pinot Grigio med blommig, fruktig och örtig doft. Tämligen torr jämfört med druvtypiska viner. Lätt mineralton och frisk syra. Passar till eleganta fiskrätter.

Cococciola Abruzzo DOC

Cococciola 100%

Doft av persikla, acacia och havtorn. Frisk, fruktig med mineralton. Passar till skaldjur eller fiskrätter där man vill ha viss syra.

Röda viner Piemonte

Barolo DOCG, årgång 2012, La Morra

Nebbiolo 100%

Lagras minst tre år i stora ekfat och sedan minst 6 månader på flaska. Doft av rosor, körsbär,kanel, svartpeppar och med tiden lakrits, läder och choklad. Elegant och sofistikerad med fin balans mellan syra och mogna tanniner.

Barolo Riserva DOCG, årgång 2009, La Morra

Nebbiolo 100%

Lagras minst 4 år på ekfat, därefter minst ett år på flaska. Komplex arom, initialt med roser och viol, går mot tobak, tryffel, kaffe och avslutas med kryddor och vanilj. Balanserad, robust och med ett långt och elegant avslut.

Barbaresco DOCG, årgång 2008. Barbaresco

Nebbiolo 100%

Lagras minst tre år på stort ekfat följt av minst 6 månader på flaska. Komplex doft med fruktig, bärig med inslag av körsbär, lakrits, mineral och kaffe. Lång eftersmak med silkesmjuka tanniner och tydlig syra. Tät struktur fylld av mogen frukt. En mycket fin Barbaresco.

Langhe Rosso DOC, årgång 2011, La Morra

Nebbiolo 50%, Barbera 50%

Lagras minst tre år på stort ekfat följt av minst 6 månader på flaska. Komplexa aromer av mogen frukt, svarta vinbär, hallon och körsbär och en svag ton av vanilj. Öppnar upp i munhålan, mogen och med mjuka tanniner.

Röda viner Toscana

002 bio Toscana Rosso IGT, årgång 2011, Fiesole

Merlot 55%, Cabernet 45%

Minst tio månader i ståltank, följt av minst 6 månader på barrique från fransk ek och sedan minst sex månader i lerkrus (terracotta amfora). Dofter av röda bär, rosor, tobak och stjärnanis. Initialt mjuk som övergår till tydliga tanniner och peppar. Mycket elegant och närmast eterisk i doften.

Brunello di Montalcino DOCG, årgång 2016

Montalcino Sangiovese 100%

Minst 30 månader på stort ekfat, minst 24 månader på flaska. Elegant bouquet med viol, röda bär, kryddor och en antydan av läder. Smakmässigt tydlig med svart vinbär, mint, lakrits, torkade örter och kanel. Perfekt balanserad med tydliga tanniner och en frisk syra som antyder god lagringsbarhet.

Occhio di Fenice, Chianti Riserva DOCG, årgång 2015

Sangiovese 100%

Producerad I liten serie, endast 501 flaskor. Lagrad 18 månader på franska barrique, minst 12 månader på flaska. Intensivt rubinröd. Aromer av blåbär, björnbär och smultron samt örter och choklad. Mjuk och len med silkiga tanniner, fyllighet i harmoni med doften.

Mousserande vin

Il Dolce, Moscato d Asti DOCG Årgång 2020

100% Moscato Bianco

Minst 6 månader på ståltank, minst 3 månader på flaska. Alkoholhalt 5,5%. Ljusgul färg med små uppfriskande bubblor. Doft av apelsinblommor, persika, aprikos och rosor. Härligt uppfriskande. Lämplig serveringstemperatur 6-8 grader.

Le Bollicine, Prosecco, Treviso DOC

Glera 100%

Andra jäsning Charmat, tryck 5 ATM Lagring minst 6 månader på ståltank. Ljusgul färg med fina och eleganta bubblor. Doft av persika, aprikos och rosor. Känslan av ett tort vin med en lång, krispig avslutning med mineraltoner.

Kontakta oss för mer info och pris